Onze vereniging

De schietvereniging ’s Lands Weerbaarheid werd opgericht in 1867 door een aantal Groninger stadjers. De naam Weerbaarheid zegt het eigenlijk al. De Stadjers vonden namelijk dat zij een steentje moesten bijdragen aan de verdediging van de stad Groningen om op deze wijze de taken van de toenmalige Krijgsmacht enigszins te ontlasten. Sindsdien is de verbondenheid met onze Krijgsmacht altijd blijven bestaan en brengen wij jaarlijks een bezoek aan een eenheid van de Koninklijk Land- of Luchtmacht of de Marine.

’s Lands Weerbaarheid staat voor Sport (TOP) en andere activiteiten. Het is natuurlijk niet alleen sport bij onze vereniging. Ook gezelligheid én vriendschap hebben wij hoog in het vaandel staan. Ik wil u dan ook graag uitnodigen. Komt u eens kijken op onze vaste clubavond op de dinsdagavond.

De laatste update(s)

advertentie Tegeltrends Imabo: actief in hout en bouwmaterialen