Onze vereniging

De schietvereniging ‘s Lands Weerbaarheid werd opgericht in 1867 door een aantal Groninger stadjers. De naam Weerbaarheid zegt het eigenlijk al. De Stadjers vonden namelijk dat zij een steentje moesten bijdragen aan de verdediging van de stad Groningen om op deze wijze de taken van de toenmalige Krijgsmacht enigszins te ontlasten. Sindsdien is de verbondenheid met onze Krijgsmacht altijd blijven bestaan en brengen wij jaarlijks een bezoek aan een eenheid van de Koninklijk Land- of Luchtmacht of de Marine.

‘s Lands Weerbaarheid staat voor Sport (TOP) en andere activiteiten. Het is natuurlijk niet alleen sport bij onze vereniging. Ook gezelligheid én vriendschap hebben wij hoog in het vaandel staan. Ik wil u dan ook graag uitnodigen. Komt u eens kijken op onze vaste clubavond op de dinsdagavond.

Artikel Schietsport (juli 2017)

In het juli-nummer van Schietsport, het orgaan van de KNSA, stond een artikel over de viering van ons 150 jarig bestaan. Dit werd op 6 mei gevierd in de historische omgeving van de vesting Bourtange. Een impressie van deze festiviteiten en een beschrijving van onze vereniging is te bekijken onder de link in het menu links

Artikel Dagblad van het Noorden (december 2017)

Op donderdag 7 december 2017 verscheen naar aanleiding van ons 150 jarig bestaan tevens een artikel in het Dagblad van het Noorden. Ook dit artikel is integraal te bekijken door het aan te kiezen in het menu links.

De laatste update(s)

• bijgewerkt op: 24 april 2018